Considera förlag

framsidaJPEGConsidera Förlag presenterar:

 

BOKRELEASE 15 JUNI:
”ALKOFÄLLAN”
40 praktiska tips
för dig som dricker alkohol
(mycket som lite)

 

TA KONTROLL ÖVER DIN ALKOHOLKONSUMTION

Alkohol har blivit en naturlig del i vardagslivet och acceptansen för alkoholkonsumtion har ökat i samhället. Den ständigt närvarande alkoholen i olika sociala sammanhang gör att vi utsätts för och kanske även förväntas konsumera alkohol. Samtidigt räknar man idag med att omkring 1 miljon svenskar dricker på ett sätt som är skadligt. Det kan handla om vardagsdrickandet som kanske blivit lite för omfattande, svårigheter med att begränsa konsumtionen när man väl satt igång eller att man till och med utvecklat ett beroende.

Den här boken riktar sig till dig som har börjat fundera över dina alkoholvanor, men som ändå inte kan tänka dig att leva helnyktert resten av livet. Du är verkligen inte ensam. Inte många av miljonen skulle definiera sig som alkoholister, men många kan ändå känna oro över sättet man dricker på. Jag hoppas att boken kan hjälpa dig att hitta vägar för att konsumera alkohol på ett kontrollerat och måttligt sätt så att det inte blir skadligt för dig eller din omgivning. För varje glas du avstår minskar risken för olika kroppsliga skador så oavsett hur mycket du konsumerar idag är en minskning alltid av godo. För dem som verkligen upplever en kontrollförlust över sin konsumtion behövs något mer än vad denna skrift erbjuder. Däremot kan boken fungera som ett viktigt uppvaknande för dig som fastnat i ett dåligt mönster och som upplever att du vill och kan förändra det.

Boken är skriven för att vara lättläst och tillgänglig för alla. Metoderna som beskrivs baseras på kognitiv beteendeterapi (KBT) men tonvikten ligger snarare på konkreta råd och tips än på en teoretisk ram. Se den som en arbetsbok som du kan använda dig av praktiskt i vardagen och vid festligare tillfällen.

 

Dags att bryta gamla mönster eller få nya perspektiv? Nyfiken på KBT? Hjärtligt välkommen till Considera!